22.9.06

Αγοράκι 7 ετών στη Θεσσαλονίκη ζητά δότη μυελού οστών

Πρόκειται για ένα αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη 7 ετών που πάσχει από την σπάνια και γνωστή νόσο του Lorentzo.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί δότης μυελού των οστών για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου κάθε μέρα που παιρνάει είναι κρίσιμη για την επιβίωση του. Μπορεί ο καθένας να δώσει δείγμα (αίμα) στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (κτίριο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ), 2ος όροφος, για την ιστοσυμβατότητα (δηλαδή ο δότης να έχει συμβατό μυελό των οστών).

Το παιδάκι ονομάζεται Αγγελόπουλος Ελευθέριος. Επίσης και στην Αθήνα υπάρχει δυνατότητα να δώσει κάποιος δείγμα (αίμα) στα παρακάτω νοσοκομεία: ΕΛΕΝΑ, ΓΕΝΙΚΟ και ΠΑΙΔΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" .

21.9.06

Οικογένεια στο Ηράκλειο με 4 παιδιά

Η οικογένεια Σίσκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα και δε μπορεί να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά της. Δεν έχουν γάλα για τα ηλικίας 3 και 4 χρονών παιδιά τους και δεν έχουν έπιπλα. Η μητέρα είναι άνεργη και ψάχνει δουλειά ως καθαρίστρια και ο πατέρας είναι παραπληγικός.

Ανοίχτηκε στο όνομα της οικογενείας λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς για να συμβάλλουν όσοι μπορούν. Ο αριθμός είναι: 5751-029417-788.



13.9.06

Μητέρα χρειάζεται αίμα

Η 32χρονη Ντινοπούλου Νίκη Μαρία, μητέρα ενός 2χρονου κοριτσιού έπεσε σε κώμα μετά από ανακοπή καρδιάς πριν 2 μήνες από τότε νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο τμήμα Ιατρικό Ίασης Πειραιά χρειάζεται επείγοντως αίμα οι γιατροί προσπαθούν να την κρατήσουν στη ζωή γιατί δίνει σημαδια επαφής με το περιβάλον ιδίως όταν ακούει τη φωνή της κόρης
της.

Αν κάποιος μπορεί να δώσει αίμα, ας επικοινωνήσει απευθείας με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να ενημερωθεί για τις ώρες αιμοδοσίας Τηλ: 210-4250788, 210-4914216.