11.9.08

Amber Alerts

Με καθυστέρηση έμαθα για κάποια Amber Alerts από το Χαμόγελο του Παιδιού και τα δημοσιεύω παρακάτω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Amber Alerts είναι υπερεπείγουσες εκκλήσεις για βοήθεια όταν ένα παιδί ή βρέφος έχει χαθεί ή απαχθεί και βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Επειδή η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ κρίσιμες οι 3 πρώτες ώρες εξαφάνισης, συνήθως τα amber alerts στήνονται και επικοινωνούνται κατεπειγόντως.

Στην Ελλάδα τα Amber Alerts τα έχει αναλάβει το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με την Αστυνομία. Συμμετέχουν ακόμα πολλοί κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς για τη γρήγορη επικοινωνία σε μεγάλη βάση κόσμου.

Αναρτήσεις σαν τις παρακάτω (που είναι πρόσφατες) θα βλέπετε σε περιοδικά και κανάλια, ενώ αναφορές θα ακούτε και από το ραδιόφωνο. Θα τις βλέπετε ακόμα και σε λεωφόρους, πάνω στις φωτεινές πινακίδες που πληροφορούν για την κίνηση στους δρόμους.





Αν δείτε κάτι ύποπτο στο οποίο εμπλέκεται ένα παιδί, καλέστε άμεσα το 100 ή το 1056. Είναι εκπαιδευμένοι να αντιδρούν άμεσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλα Amber Alerts, επισκεφθείτε το site του Χαμόγελου του Παιδιού: http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=221&la=1

0 Comments:

Post a Comment

<< Home